Valokuvanäyttely: Avustajakoiran ja käyttäjän välillä on syvä yhteys

27.9.2016tassusankarit_nayttely_vanhala_rossi_kuvamv.jpg : 536 kB


Tassusankarit-valokuvanäyttely esittelee valokuvaaja Minna Rossin kuvia avustajakoirista ja heidän käyttäjistään. Näyttely on juuri avattu Validia Kuntoutus Helsingissä. Kuvat on valikoitu uudesta avustajakoirakalenterista, jonka myyntituotolla hankitaan avustajakoira vaikeavammaiselle henkilölle. Kuvista välittyy käyttäjän ja koiran välillä oleva syvä yhteys.

– Tämä on viides avustajakoirakalenteri, jota olen saanut olla kuvaamassa. Kalenterin kuvaaminen on minulle sydämen asia, koska se tukee avustajakoiratoimintaa. Olen itse ollut aina paljon tekemisissä eläinten kanssa, ja niitä kuvatessa rentoudun ja heittäydyn työhöni. Rakastan koiria yli kaiken, mutta tiedän, että avustajakoiria ei saa paijata silloin, kun ne ovat töissä, Rossi kertoo.

Mitä kaikkea keksin sille opettaa

Näyttelyssä on esillä kuva Ella Vanhalasta ja hänen Korall-koirastaan.

– Voisiko olla parempaa yhdistelmää kuin avustaja ja ystävä samalla paketissa, Vanhala iloitsee.

Avustajakoira on tuonut hänen elämäänsä paljon lisää itsenäisyyttä.

– En tarvitse enää henkilökohtaista avustajaa. Korall nostaa pudonneet avaimet, painaa hissin nappia, avaa ovia, laittaa pyykkiä koneeseen ja peittelee minut illalla. Se tekee vaikka mitä – mitä ikinä keksinkään sille opettaa.

Avustajakoiran erottaa siitä, että se käyttää työssä ollessaan avustajakoira-logolla merkittyä liiviä tai valjaita. Koiralla on oikeus liikkua käyttäjänsä kanssa kaikissa päivittäisiin toimintoihin liittyvissä toimintaympäristöissä. Avustajakoirat ovat tervetulleita Validia Kuntoutukseen yhdessä kuntoutujan kanssa.Takaisin listaukseen