Lymfaterapia

Lymfaterapialla hoidetaan vammasta tai sairaudesta johtuvaa imusuoniston häiriötilaa, joka ilmenee yleisimmin turvotuksena ja erinäisinä kiputiloina. Tavoitteena on saada kudoksiin kertyvä ylimääräinen neste siirtymään imusuoniston kautta takaisin kehon nestekiertoon. Tämä voi vähentää turvotusta ja lievittää kipua.

Tarjoamme LYKO-terapiaa selkäydin- ja aivovammaisille. Lisäksi tarjoamme konsultaatioita myös muissa neurologisissa sairauksissa, kuten CP-vammassa, MS-taudissa ja poliossa. Asiakkaalla on oltava hoitoon lääkärin lupa.

Muoto ja menetelmät

Lymfaterapia voidaan toteuttaa manuaalisesti käsin tai koneellisesti alipainehoidolla. Hoidolla pyritään aktivoimaan imusuoniston omaa pumppaustoimintaa.

Hoidossa voidaan käyttää ensipaine- ja kompressiotekstiilejä, joiden tavoite on estää takaisinvirtausta kudoksissa. Kompressiotuotteissa on asteittain vähenevä paine, jonka avulla pyritään lievittämään turvotusta. Ensipainetuotteissa on kauttaaltaan tasainen paine, joka saattaa esimerkiksi vähentää kipua ja helpottaa kehon hahmotusta.

Lymfahoidon kokonaisuuteen sisältyy turvotuksen optimaalinen hoito sekä kompressio- ja ensipainetuotteiden yksilöllinen arviointi ja mittaus. Lisäksi ohjaamme ja neuvomme tuotteiden käytössä ja annamme tietoa muun muassa ihon hoidosta.

Tarvittaessa imusuoniston toimintaa tuetaan lymfateippauksilla. Huomioimme kaikissa mittauksissa mahdolliset liikkumisen apuvälineet, kuten pyörätuolit.

Tuotteet hankitaan aina yhteistyössä maksajatahon kanssa.

Tarjoamme lymfaterapiaa seuraavissa toimipisteissä:

Helsinki

Järvenpää

Lahti

Turku